FÖRORD


Läs mig, det länder dig till gagn,

Det hela  årsens lopp vill jag dig lära,

Varefter du dig skall regera.


Så startar bondepraktikan, i alla fula fall min version av bondepraktikan som finns här hemma. Fullt så högtidliga ska vi väl egentligen inte vara i denna lilla prolog till min ”loggbloggdebut”, men jag ska berätta några ord om vad denna Odlingsboken är tänkt att vara:

  1. Detta är ingen blogg det är en logg… här loggförs experiment, projekt och påhitt. På köpet kommer några anteckningar, beskrivningar och någon tanke slinker väl med på köpet.
  2. Odlingsboken är en faktisk bok av papper och 2 pärmar. Den finns i den riktiga världen och består av ett kollegieblock som blir antecknad i när den smått snikne odlaren känner för att skriva ner sina odlingsbekännelser. Odlingsboken du ser här på nätet är alltså en digitaliserad version av detta kollegieblock.
  3. Den smått snikne odlaren är altså jag, (författaren i egen hög person) Hej hej! Varför så smått sniken? Därför att så är det – jag tycker om när saker inte kostar pengar. Jag kan också va lite grinig och bakåtsträvande också. Den smått snikne odlaren är ett akronym för min egentliga identitet: Arga bonden. För stämningens skull så håller vi oss till den smått snikne odlaren i denna omgång.

Så, då va det avklarat! Tack och hej!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s